14 decembrie 2013

Povestirea continutului - Tara Duncan- Magicienii sortitoriTARA DUNCAN - Magicienii sortitori
-Povestirea Continutului-

     Tara Duncan este o adolescenta de 12 ani si locuieste intr-un conac alaturi de bunica ei. Tarei i se intampla lucruri paranormale, misterioase. Ea afla ca este o sortitoare. Fiind atacata de mai multe ori de Magister, Stapanul Sangravilor ea se refugiaza in Altalume, mai exact in castelul din Travia, cu ajutorul Inaltului mag Chem.                                                                                                                                                 
     Mica sortitoare invata sa-si foloseasca puterile cu ajutorul Inaltilor magi. Ea isi intalneste cel mai bun prieten, Fabrice alaturi de Moineau, Caliban (zis Cal) si Robin; dar si o rivala, sortitoarea Angelica.
     Viata “magica” a Tarei isi continua mersul complet normal pana cand un atac al Harpilor ii schimba radical viata. Pe patul de spital, Tara accepta sa fie vindecata de singurul antidot care ii apartinea dusmanului sau, Magister. Dupa drumul in Limburi, singura ei sansa era sa se duca cu stapanul Sangravilor. Tara l-a pacalit cu ajutorul lui Cal. Ea a furat antidotul sub ochii dusmanului ei. In final, Tara a scapat nevatamata si de data aceasta. In schimb, dupa calatoria ei in Limburi, taramul demonilor, a ramas cu magia demonica in ea.
       Cand Inaltul mag a observat acest lucru, ia decizia de a o vindeca cu ajutorul Inaltilor magi din Omois, taramul oamenilor din Altalume. Cu ajutorul a o suta de magi, Tara este vindecata complet.
          Tara participa alaturi de prieteni si de “familialul” ei, pegasul Galant, la un concurs de sortitori. Acest concurs nu se termina tocmai bine. Unul dintre sortitorii din Omois, neputand sa-si controleze puterile creeaza un vortex mortal. El, alaturi de familialul Angelicai, dusmanca Tarei, sfarsesc in vortex. Tara reuseste cu ajutorul harului ei sa inchida vortexul. Toti erau impresionati de puterile ei, mai ales imparateasa din Omois.
         A doua zi in Omois, Tara alaturi de prietenii ei, viziteaza capitala Omois-ului, Tingapour. Urmarindu-i pe Inaltii magi Dragosh si Chem, ajunge intr-o pravalie cu potiuni, talismane si harti fermecate. Dupa ceva timp de negocieri, Tara se alege cu o harta vorbitoare si fermecata. Dintr-o data, Angelica alaturi de prietenii sai, maestrul Dragosh si Deria, o tanara sortitoare si protectoarea Tarei, dau buzna in pravalie. Copiii se trezesc intr-o apriga lupta dintre magul Dragosh si Deria.
         Dupa o explozie magica, tinerii sortitori se trezesc in Barlogul Sangravilor, Fortareata Cenusie. Magister intra pe usa infirmeriei alaturi de Deria, care este, defapt, o sangrava vicleana. Le ureaza “Bun venit” in noua lor casa. In aceasta fortareata Tara o intalneste in carne si oase pe mama ei, Selena, tinuta captiva zece ani. Cu ajutorul lui Fafnir, o pitica sortitoare, ei reusesc sa evadeze si sa il contacteze pe Maestrul Chem cu ajutorul unei pietre vii.
         Magul-Dragon a ajuns in cateva secunde acolo, alaturi de oastea sa de elfi. Ei doreau sa atace fortareata si sa o elibereze pe Selena, mama Tarei. Asaltul incepu. Toti se bateau pe viata si pe moarte. Tara intra in capcana lui Magister, urmandu-l pana pe Terra in Atlantida, unde  numai ea si imparateasa Omois-ului puteau merge. Ea afla ca este urmasa la tronul din Omois si ca Magister vrea ca demonii sa invadeze Pamantul.
            Cu ajutorul Selenei ea reuseste sa-l invinga pe Magister, alaturi de ceilalti sangravi. Tara a aflat ca lupta inca nu s-a terminat. Magister doreste sa puna mana pe cat mai multe artefacte demonice.
      
De Alexandra Popa-Stoican

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele postari

Amintiri de vara...

Vara a plecat... dar pozele și amintirile mele din vacanță rămân... LA ȚARĂ (comuna Răchițele) SINAIA (cu teleca...