21 iunie 2014

Review: Micuta Ariel si Flounder ( Disney)

In continuare, va voi arata o papusa :  Micuta Ariel



 Ariel are fata pictata, par roscat insotit de o coronita turcoaz.



 Bluza ei este violet, fusta cu buline si cu un imprimeu cu dragul ei prieten, Flounder.
Ea are niste balerini turcoaz.




Ea e insotita de Flounder si un piaptan roz bombon.











Review: Papusa Stella Harmonix (Rainbow Toys)

Azi va voi prezenta o noua papusa si anume, Stella Harmonix.



Fata ei este pictata, parul e blond legat cu elastice stralucitoare si e insotita de o pereche de aripi de asemenea, stralucitoare.


Rochia ei este portocalie, lunga si terminata cu o trena frumoasa si normal, stralucitoare.
Ea e insotita de niste pantofi spectaculosi si o perie de par sub forma de stea.


 





20 iunie 2014

Festivitate Clasa a VI-a



Astazi fiind ultima zi de scoala, a fost festivitatea de premiere.
Am primit premiul I (media 10).
Am sa va arat cateva poze si un videoclip:
























Review: Papusa Merida "Gem Styling" - Mattel

In continuarea postarii precedente, va voi prezenta pe Merida- Mattel.

Ea este Merida din filmul Disney "Brave" sau " Neinfricata".


Ea are fata pictata, parul rosu, cret.  























Rochia este lunga, albastra decorata cu diamante, insotita de o mantie superba stralucitoare.




Merida este alaturi de prietenul sau, arcul alaturi de diamante pentru par si o perie.









Review: Elsa Papusa MATTEL

Astazi va voi prezenta o papusa noua: Elsa - FROZEN (Mattel) :



     Ea este Elsa din celebrul film de animatie FROZEN.

Fata ei este pictata, parul este blond cu fixativ, impletit intr-o coada si pe cap poarta o coroana "de gheata".

Bluza ei este pictata si acoperita cu sclipici, trena are imprimati fulgi de nea de asemenea acoperiti cu sclipici. Fusta ei este simpla, albastra si lunga.



















6 iunie 2014

Bivolul si cotofana de George Toparceanu - Fabula

 Fabula e o specie a genului epic in proza sau versuri, in care sunt satirizate diferite defecte umane, ale carei personaje sunt animale, obiecte, plante. Ele sunt create prin personificare.
                         Textul bivolul si cotofana are trasaturile unei fabule.
                          In primul rand, textul e alcatuita din povestire propriu-zisa si morala, care in acest text e implicita. Spatiul si timpul nu sunt precizate, tocmai pentru a se generaliza si anume, sugereaza ca aceste intamplarai se pot petrece oriunde si oricand. Actiunea povestirii e foarte simpla: Un catel observa cum un bivol plimba in spate o cotofana. Cainele se gandeste sa se urce in spinarea bivolului. Acesta e trantit la pamant si luat in coarne. Bivolul ii explica fapturii ca pasarea il sapa de muste si alte insecte insa, el nu-l poate ajuta cu nimic. Morala care e implicita, sugereaza ca noi oamenii,ii acceptam pe cei slabi ca noi numai in schimbul unor favoruri.
                         In al doilea rand, personajele sunt simbolice, defapt, niste masti in spatele carora se ascund diferite tipuri umane. Personajele sunt: bivolul, cotofana si catelul. Bivolul este omul bogat, mandru, puternic; cotofana : omul slugarnic si profitor, iar catelul omul naiv si profitor.

                        In concluzie, textul Bivolul si cotofana de George Topirceanu, poate fi incadrat in categoria fabulelor in urma argumentelor prezentate. 

Vizita... de I.L Caragiale - Schita

Schita este o specie a genului epic in proza, cu actiune simpla, spatiu restrans, timp limitat,  personaje putine, care urmareste un singur episod semnificativ al personajelor.
                  Vizita... de I. L. Caragiale este o schita deoarece are trasaturile uneia.
                  Un prim argument este actiunea simpla ce urmareste o vizita a naratorului la familia Popescu ,cu un spatiu restrans si anume, casa familiei Popescu ,timp limitat (cateva ore).
                   In al doilea rand, deoarece e o schita, se redacteza un singur episod semnificativ din viata personajelor si anume, vizita naratorului la familia Popescu, cu ocazia zilei de Sf. Ion. Episodul prezentat e semnificativ deoarece pe baza lui se poate redacta portretul moral al personajului principal.
                  Nu in ultimul rand, la actiune participa putine personaje si anume, Ionel (personajul principal), Maria Popescu si naratorul- personaj  (personajele secundare) si Menajera (personajul episodic).
                   In concluzie, Vizita... de I. L. Caragiale este o schita.

Vizita... de I.L Caragiale - Opera Epica

  Opera Epica este creatia literara in care autorul isi transmite sentimentele, emotiile in mod indirect prin intermediul PERSONAJELOR, ACTIUNII si al NARATORULUI.
               Opera literara Vizita... de I. L Caragiale poate fi incadrata in categoria operelor epice deoarece are trasaturile uneia.
                In primul rand, actiunea esste plasata intr-un spatiu (Casa familiei Popescu) si timp (Ziua Sf. Ion) limitat. Actiuneaz se petrece in cateva ore si anume, in timpul vizitei naratorului. Actiunea se poate rezuma astfel: Naratorul merge in vizita la o veche amica si anume, Maria Popescu, cu ocazia onomasticii fiului ei Ionel Popescu de Sf. Ion. Odata ajuns, naratorul povesteste cu dna. Popescu despre criza, tatal lui Ionel etc. In acest timp Ionel face o multime de nazbatii. Ionel se joaca in zona menajerei care facea cafea. Mai tarziu, in ciuda micilor observatii facute de dna. Popescu, Ionel se suie pe un cal de jucarie, ia o trambita si o toba si incepe sa "cante" facand un zgomot colosal. Naratorul intr-o clipa de liniste, ii sugereaza maiorului de rosiori, sa nu cante la trambita si toba fiindca maiorii nu fac asta. Ionel o ataca cu sabia pe menajera, dna. Popescu aparand-o, obtine o zgarietura de sabie pe obraz. Mai tarziu Ionel se joaca cu mingea, tornandu-i naratorului cafeaua pe pantaloni. Ionel dupa ce fumeaza o tigara, lesina, iar la scurt timp naratorul isi ia la revedere de la familia Popescu, acesta decopera acasa ca Ionel i-a turnat dulceaa in sosoni.
               In al doilea rand, actiunea se desfasoara cu ajutorul personajelor, acestea sunt: principale : Ionel ; secundare: dna Popescu si episodice: menajera.
               Un al treilea argument este prezenta naratorului, care in cazul nostru este subiectiv deoarece povesteste la persoana I. El este si un personaj-narator.
                In concluzie, Vizita... de I. L. Caragiale este o opera epica.

Ultimele postari

Amintiri de vara...

Vara a plecat... dar pozele și amintirile mele din vacanță rămân... LA ȚARĂ (comuna Răchițele) SINAIA (cu teleca...